Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Rendkívüli ülés - Milliárdokró
  2007-12-16 18:48:12, vasárnap
 
  Bartha Szabó József 2007. december 16. 10:56

Rendkívüli ülés - Milliárdokról szól az ének, zeng az ének...



Hosszú idő után újra országot értékel a miniszterelnök. Zárnak a sorok, mindössze annyi szivárgott ki, ,,befogadó, empatikus beszéddel készül", a ,,k"-val kezdődő szavakat messze ívben kerülve, megpróbálja megnyugtatni a nyugtalanokat. Szili Katalin is, - vízen a buborék.

Gyurcsány Ferenc a kormány nevében (az Alkotmány 22. § (3) bekezdésében foglaltak alapján) az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását indítványozta december 17-ére, az ebédet követő 13 órára. A miniszterelnök úr napirend előtti felszólalása, amennyiben időtartama nem haladja meg a 20 percet, a frakciók 5-5 perces időkeretben reagálhatnak, ha viszont meghaladja - amire nyugodtan számíthatnak - 8-8 percben reagálhatnak. Ugyancsak szavaznak az egészségbiztosítási péntárak étrehozásáról szóló törvényről, a népszavazásról, a költségvetésről és az ombudsman-jelöltekről.

Nem idézzük a pártelnök-, miniszterelnök úr őszödi beszédét - megtanultuk, tudjuk ,,elk....k -, sokkal inkább emlékezünk a költségvetésről alkotott elmés elmélkedésére:

- Soha nem könyvelők tettek egyetlenegy vállalatot sem versenyképessé és sikeressé. Átírni költségvetési tételeket nem nehéz. Arra a pillanatra kellett várni, amíg Magyarország megérti, hogy gazdaságpolitikai és társadalompolitikai fordulatra van szükség; arra a pillanatra kellett várni, amikor összekapcsolódhat az országreform a pénzügyi, államháztartási egyensúlyteremtés lehetőségével. Ez a pillanat ezzel a kormányváltással jött el. Ez a pillanat itt van. Ez az a pillanat, amikor Magyarországon, miközben nyilvánvalóan sok száz milliárd forintot kell az államnak saját költségvetésében a mai tendenciákhoz képest megtakarítania, ezt olyan pillanatban tudja megtenni, amikor pedig ezermilliárd forint fog a magyar gazdaságba kívülről bejönni. Azaz az állam működésének átalakítása az egyik oldalon a spórolás, a másik oldalon pedig kiegészül a fejlesztési lehetőségek soha korábban nem látott bőségével. Ilyen módon, amit csinálunk, az nem kiigazítás, hanem egy olyan országreform, amelynek megteremtjük a feltételeit az állam működésének átalakításával és a pénzügyi egyensúly megteremtésével.

A jövő évi költségvetés 520 milliárd forint hiány lefaragását tűzte ki célul, ez azonban újabb megszorításokat jelent és tovább fékezi a gazdasági növekedést. A megszorítások szükségszerű következményei az elmúlt évek gazdaságpolitikájának, de mindezek mellett átfogó koncepcióra és szerkezetátalakításra is szükség lenne, ennek azonban még a jelei is hiányoznak. A jövő évi büdzsé az adósságtörlesztés költségvetése. 1111 milliárd forint az adósságtörlesztés kamatterhe, ami körülbelül a GDP körülbelül 4 százalékának felel meg, vagyis az államháztartás hiánya ,,egy az egyben" az adósságtörlesztést finanszírozza. A jövő évi büdzsé továbbra sem szolgálja a meghirdetett szolidaritási és esélyegyenlőségi célokat, amelyeket a kormány ígért. Az élelmiszerek, a lakhatás és az egészségügy költségei a közép-európai átlagnál is erőteljesebben emelkednek. A nyugdíj emelése nem nyugtathatja meg az időseket: A kormányfő által szeptember elején még a "nemzet napszámosaiként" méltatott pedagógusok sem számíthatnak kedvező változásra: az oktatásra fordított összeg GDP-arányosan csökken. (Nézőpont Intézet)



***

Semmi kétség! A liberálisok megszavazzák az általuk favorizált egészségügyi pénztárak létrejöttét szorgalmazó törvényt. A Kis Testvér, lassan, de biztosan érvényesítette: a piac, az üzlet, a verseny fontosabb, mint a szolidaritás! Komoly összegben lehet fogadni arra is, a Nagy Testvér sem tesz másként. A közkatonaként ingadozókat (Karsai József, Tóth Károly, Garai István Levente, Koscsó Lajos és Szirbik Imre,) már beállította a sorba a pártfegyelem. Szili Katalin pártbéli tekintélye sem több, - hiába írt levelet Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnöknek, s frakcióbeli harcostársának Lendvai Ildikónak, szorgalmazva a törvény zárószavazásának elhalasztását, - kérése, ínnyit ért, ér, mint vízen a buborék. És körülbelül ugyan ennyit, az egykori talpas, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) tiltakozása, miként jeles értelmiségeink (Ferge Zsuzsa, Krausz Tamás, Tamás Gáspár Miklós és még száznegyvenen) kormánypárti képviselőkhöz címzett felszólítása, hogy utasítsák el a parlament előtt fekvő társadalombiztosítási ,,reformtervezetet."

A gyógyszer, gyógyáru 17 százalékkal, kerültek többe, mint 2006. novemberben. Rohamosan romlott a kórházak pénzügyi helyzete az elmúlt év közepétől. Az idei év első felében az intézmények adósságállománya 64,8 milliárd forintra nőtt, ez 12,3 milliárddal több az egy évvel korábbinál. ,,Növekvő adósságállomány, egyre hosszabb várólisták, súlyosbodó szakemberhiány, ésszerűtlen minisztériumi kapacitáselosztás." A legtöbb adós kórház a fővárosban található, a legkisebb adósságállomány pedig Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A súlyponti kórházak teszik ki az összes tartozás 60 százalékát, míg az egyetemek 18,5 százalékkal részesednek abból. A 30 napon túli tartozás kétszer, a 60 napon túli pedig hatszor több a tavalyinál. A struktúra áprilisi átalakítása, az ágyszámok változtatása nem vette figyelembe a kórházi szükségleteket, ezért egyes intézményeknél kapacitásfelesleg, míg másoknál. Szintén egészségügyi minisztériumi döntéssel alakult ki a kórházak új területi ellátási kötelezettsége, de sokszor nem vették figyelembe az aktuális helyzetet és a korábban kialakított betegutakat. Az átalakítás után röviddel már látható volt, hogy az új struktúra működtetéséhez szükséges szakszemélyzet sem biztosítható. Különösen szembetűnő a hiány a krónikus és rehabilitációs ellátásban, ahol jelentős mértékben bővítették a kapacitást, növelték az ágyszámot. Bővült a szakorvosi hiányszakmák köre is, ráadásul a hiány jelentős különbségeket mutat a keleti és nyugati, illetve az egyetemi és azon kívüli régiók között. (Magyar Kórházszövetség az Országgyűlés egészségügyi bizottságának készített beszámolója)



A KDNP és a Fidesz egyetlen módosító indítványt sem nyújtott be az eljövendő pénztárakat gazdagító törvényhez, sőt, a már korábban beadottakat is visszavonták. Meggyőződésük, hogy a kormánypártok által favorizált koncepció oly mértékben elhibázott és oly mértékben rossz irányba viszi a magyar társadalombiztosítás kérdését, hogy azon semmiféle módosító, toldozó-foldozó javaslat nem segíthet. Az MDF ugyan még reménykedett, hogy zöld utat kap néhány indítványuk, de csalódniuk kellett, így feltehetően ők is a ,,nem"-gombot nyomják meg.

A törvényhez egyébként sokszáz végrehajtási rendelet készül, ember legyen a talpán, aki eligazodik közöttük. Külön bekezdés szól majd a kisebbségi tulajdonrész értékesítésének részletes szabályairól. A törvényben ugyan rögzítették, hogy a magánbefektetőknek a licitáláskor állampolgáronként legalább 12 ezer forintot kell ,,kipengetni", ám ez az összeg csak az árverés első körére vonatkozik, így a további fordulókban jóval kevesebb is lehet a ,,fejpénz."

***

Több, mint esztendős vajúdás után az év utolsó plenáris ülésén az Országgyűlés áldását adhatja a Fidesz-KDNP népszavazási kezdeményezését elrendelő határozatra.

Három egyszerű kérdés teendő föl benne:

,,Egyetért-e Ön azzal, hogy a háziorvosi ellátásért, fogászati ellátásért és a járóbeteg-szakellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen vizitdíjat fizetni?"

,,Egyetért-e Ön azzal, hogy az államilag támogatott felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak ne kelljen képzési hozzájárulást fizetniük?"

,,Egyetért-e Ön azzal, hogy a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen kórházi napidíjat fizetni?"



Az MSZP és az SZDSZ már bejelentette: ,,tiszteljük a jogállami intézményeket, ezért megszavazzuk a népszavazást elrendelő határozatot." (Persze ,,azért" még lehet szeplő a ,,leányon" lévén: ha az Országgyűlés el is fogadja hétfőn a népszavazás kiírását elrendelő határozatot, a kormány megtámadhatja a karácsonyi szünetet tartó Alkotmánybíróságon. Elvégre: okos türelemjátékkal elérhető, hogy ,,belefáradjon, megunja a nép, ez elég ahhoz, hogy ne tudjon az ellenzék kellő számú embert az urnákhoz szólítani. Egyébként is csak papíron tudnak 2 milliónál több embert mozgósítani..!"

A KDNP és a Fidesz is optimista: ,,már februárban szavazhat a nép. És, ha a kormány nem tesz meg mindent a népszavazás lassítása érdekében, akkor már január 1-től nem kellene vizitdíjat, kórházi napidíjat és tandíjat fizetni."

***

Titkos szavazással dönt a Ház a jövő nemzedékek ombudsmanjáról és az adatvédelmi biztosról. A két posztra Sólyom László köztársasági elnök Nagy Boldizsár nemzetközi jogászt, illetve Péterfalvi Attila jelenlegi adatvédelmi biztost jelölte. A házelnök elmondta: várhatóan ratifikálják az uniós reformszerződést is

***

Csodák nincsenek. Marad minden a régiben. Az Országgyűlés hétfőn lezárja az MSZP legújabb panamát sejtető ingatlanakciójának tisztázása érdekében a Budapest, VIII. Köztársaság tér 27. szám alatti, kincstári vagyon részét képező épület értékesítése tárgyában megkötött megállapodás állami számvevőszéki vizsgálatáról szóló határozati javaslat vitáját.

Eredetileg Balsai István (Fidesz) indítványozta: ,,az Országgyűlés kérje fel az Állami Számvevőszéket, hogy célszerűségi, eredményességi és törvényességi szempontból vizsgálja meg a Budapest, VIII. Köztársaság tér 27. szám alatt található, kincstári vagyon részét képez ő épület zártkörű értékesítésére vonatkozó, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság és a Horizont Zrt. által 2006. szeptember 5-én megkötött szerződést és létrejöttének körülményeit. Vizsgálata terjedjen ki arra is, hogy az elidegenítés nem járt-e a kincstári vagyon értékvesztésével. Amennyiben ez szükségessé válik, a vizsgálatot terjessze ki a Magyar Szocialista Párt Budapest, VIII. Köztársaság tér 26. szám alatt található székházának értékesítésére, vonatkozó szerződésre és létrejöttének körülményeire is."

A Köztársaság tér 27. szám alatti kincstári ingatlant még az előző pénzügyminiszter, Draskovics Tibor idején adták bérbe. A szóban forgó ingatlan nem csak szomszédos, de műszakilag is teljesen összefüggő az MSZP Köztársaság téri székházával. További összefüggés: a kincstári ingatlant bérbevevő cég tulajdonosa és az MSZP székházát működtető kft. ügyvezetője egy és ugyanazon személy. Kétévi áldásos bérleti tevékenység után tett ajánlatot a kincstárnak a bérlet tárgyát képező ingatlan megvásárlására. Három napnak kellett ahhoz eltelni, hogy zöld utat kapjon. A tranzakciót végül is Veres János pénzügyminiszter úr hagyott jóvá. Levontak a több, mint 500 millióra becsült forintos vételárból 166 millió forint összegű, "le nem lakott értéknövelő beruházást", így mindösszesen csak 373 millió forintot kellett ténylegesen kifizetni a vevőnek. Néhány hónappal később az új tulajdonos és az MSZP közösen értékesítette a két "összenőtt" ingatlant. A székházért, és a szóban forgó ingatlanért egy írországi cégtől 1,6 milliárd forintot kasszíroztak, - ebből a Köztársaság tér 27-ért 700 millió forintot fizetett.

Balsai István (Fidesz) ismertette módosító javaslatát, amely alapján az ÁSZ-vizsgálat kiterjedne az értékesítést megelőző bérleti viszonyra is, amely négyzetméterenként kevesebb, mint egy euró díjat jelentett, tehát nagyon előnyös volt a bérlő számára. Az ellenzéki képviselő emiatt célszerűségi és eredményességi vizsgálatot is szorgalmazott. Kiemelte: értelemszerűen nem kívánják vizsgálni az MSZP jogos tulajdonában lévő Köztársaság tér 26. szám alatti székház értékesítését, csak amennyiben vonatkozik a szomszédos kincstári vagyon eladására, mivel ugyanaz a cég vette meg.

Keller László (MSZP) úgy reagált, hogy az ÁSZ már megvizsgálta a szocialista párt székházának értékesítését és nem talált abban semmi kifogásolnivalót. Hozzátette: a számvevőszéki bizottság többsége támogatja a szóban forgó vizsgálat lefolytatását, mert az minden párt érdeke, de az ÁSZ az Országgyűlés kérésére sem vizsgálhatná egy magáncég értékesítését. Az elnöklő Áder János lezárta a részletes vitát, a módosító javaslatokról várhatóan következő ülésén határoz a Ház.

***

Befejeződik a Lex-Melegnek becézett liberális törvényjavaslat vitája is. Az SZDSZ - bár a korábbi változata, amely a melegek házasodását célozta elbukott - saját sikerének és büszkén vállalható kompromisszumnak tartja a regisztrált élettársi kapcsolatról szóló kormányjavaslatot, amely a házassággal majdnem azonos jogokat ad az élettársi kapcsolatban élő leszbikus, melegek, biszexuális és transznemű pároknak.

A ,,boldogító igent", ugyanúgy anyakönyvvezető előtt kell majd bejelenteniük, ahogy a házasságot. A ,,normál" házasságban élőkhöz hasonlón jár nekik a családi pótlék, a gyes. A vagyonjogi területen is ugyanazok a jogok és kötelezettségek vonatkoznak majd a bejegyzett élettársi kapcsolatban élőkre, mint a házastársakra. 5 év együttélés esetén, az elhunyt társ halála után jogosultak lesznek az özvegyi nyugdíjra is. Váláskor, ha közös a megegyezés, nem lesz szükségük válóperre, elég, ha a közjegyző előtt nyilatkoznak a ,,frigy" megszűnésről.

Persze vannak még konzervatívok, akik úgy vélik, a házasság egy férfi és nő kapcsolata, melyből a jövőt építő gyermekek születnek. A KDNP is sérelmezi, hogy az egyneműek élettársi kapcsolata is családi állapotnak minősül, a szakértők pedig biztosra veszik, hogy elfogadása esetén az Alkotmány bíróság asztalán landol ez a törvény is.

***

Természetesen nem maradnak el az ülést leginkább színesítő interpellációk, kérdések és a miniszterelnökön kívüli, más napirend előtti felszólalások sem. Íme a tárgyalandó indítványok.

2007.december 17-ei (hétfői) rendkívüli ülésének tárgyalandói

Fontos: a rendkívüli ülés napirendjére csak olyan önálló indítvány vehető fel, amelynek napirendre vételét a köztársasági elnök, a kormány vagy a képviselők egyötöde kéri.



Az Országgyűlési biztosok megválasztása. Az adatvédelmi biztos megválasztása. A jövő nemzedékek országgyűlési biztosának megválasztása. (Megválasztásukhoz az országgyűlési biztosok az országgyűlési képviselők 2/3-ának igen szavazata szükséges.)

Az Európai Unióról szóló szerződés és az Európai Közösséget létrehozó szerződés módosításáról szóló lisszaboni szerződés kihirdetéséről szóló törvényjavaslat. A Lisszaboni Szerződés kihirdetéséhez kapcsolódóan az Európai Unióról szóló szerződés 2. cikkéről címmel országgyűlési határozati javaslat. A Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat. Ez utóbbi elfogadásához az országgyűlési képviselők 2/3-ának igen szavazata szükséges. (Együttes általános vita és lehetőség szerint a határozathozatalok.)

Az országos népszavazás elrendeléséről szóló országgyűlési határozati javaslat. (Az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság önálló indítványa. Általános vita és lehetőség szerint a határozathozatal.)

A Magyar Köztársaság Kormánya és a Lett Köztársaság Kormánya között az egymás nevében a vízumok kiadásában, valamint a biometrikus adatok gyűjtésében diplomáciai és konzuli képviseleteik útján történő kölcsönös eljárásról szóló Megállapodás kihirdetéséről szóló törvényjavaslat. A Magyar Köztársaság Kormánya és a Litván Köztársaság Kormánya között az egymás nevében a vízumok kiadásában, valamint a biometrikus adatok gyűjtésében diplomáciai és konzuli képviseleteik útján történő kölcsönös eljárásról szóló Megállapodás kihirdetéséről szóló törvényjavaslat. A Magyar Köztársaság Kormánya és az Észt Köztársaság Kormánya között az egymás nevében a vízumok kiadásában, valamint a biometrikus adatok gyűjtésében diplomáciai és konzuli képviseleteik útján történő kölcsönös eljárásról szóló Megállapodás kihirdetéséről szóló törvényjavaslat. (Együttes általános vita és a határozathozatalok. A napirendi pontok előadója: Göncz Kinga külügyminiszter.)

A Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló 2001. évi XCV. törvény módosításáról, valamint egyes törvényeknek az egészségkárosodás mértékére vonatkozó új minősítési rendszer és a rehabilitációs járadék bevezetésével összefüggő módosításáról szóló törvényjavaslat. (Zárószavazás. A napirendi pont előadója: Szekeres Imre honvédelmi miniszter. A törvényjavaslat egyes szakaszainak elfogadásához a jelenlévő országgyűlési képviselők 2/3-ának igen szavazata szükséges.)

Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat. (Zárószavazás. A napirendi pont előadója: Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter.)

Az egyes közlekedési tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat (Záróvita és a zárószavazás. A napirendi pont előadója: Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter.)

A választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény, valamint az országos népszavazásról és népi kezdeményezésről szóló 1998. évi III. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat. (Záróvita és a zárószavazás. A napirendi pontok előadója: Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter. A törvényjavaslat egyes szakaszainak elfogadásához a jelenlévő országgyűlési képviselők 2/3-ának igen szavazata szükséges.)

Egyes önkormányzatokat érintő törvények módosításáról szóló törvényjavaslat. (Az Önkormányzati és területfejlesztési bizottság önálló indítványa. Záróvita és a zárószavazás. A napirendi pont előadója: Jauernik István, MSZP, az Önkormányzati és területfejlesztési bizottság elnöke. A törvényjavaslat egyes szakaszainak elfogadásához a jelenlévő országgyűlési képviselők 2/3-ának igen szavazata szükséges.)

A Budapest, VIII. Köztársaság tér 27. szám alatti, kincstári vagyon részét képező épület értékesítése tárgyában megkötött megállapodás állami számvevőszéki vizsgálatáról szóló országgyűlési határozati javaslat. (A Költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottság önálló indítványa. Szavazás a módosító javaslatokról és a zárószavazás. A napirendi pont előadója: Domokos László, Fidesz, a Költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottság alelnöke.)

A közúti közlekedési előéleti pontrendszerről szóló 2000. évi CXXVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat. (Záróvita és zárószavazás. A napirendi pont előadója: Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter.)

A büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény és más törvények módosításáról szóló törvényjavaslat. (Demeter Ervin, dr. Répássy Róbert (Fidesz) képviselők önálló indítványa. Zárószavazás. A napirendi pont előadója: Demeter Ervin. Az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság december 4-ei állásfoglalása alapján a törvényjavaslat egészének elfogadásához a jelenlévő országgyűlési képviselők 2/3-ának igen szavazata szükséges.)

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat. (Záróvita és zárószavazás. A napirendi pont előadója: Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter. A törvényjavaslat egyes szakaszainak elfogadásához a jelenlévő országgyűlési képviselők 2/3-ának igen szavazata szükséges.)

A bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvényjavaslat. (Záróvita és a zárószavazás. A napirendi pont előadója: Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter.)

Az állami vezetők javadalmazásának átláthatóságához szükséges egyes törvénymódosításokról szóló törvényjavaslat. (Szavazás a módosító javaslatokról. A napirendi pont előadója: Draskovics Tibor, a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter. A törvényjavaslat egyes szakaszainak elfogadásához az a jelenlévő országgyűlési képviselők 2/3-ának igen szavazata szükséges.)

A miniszterek és az államtitkárok illetményének és juttatásainak nyilvánosságáról szóló törvényjavaslat. (Dr. Répássy Róbert, Fidesz, Dr. Nyitrai Zsolt, Fidesz, képviselők önálló indítványa. Záróvita és zárószavazás. A napirendi pont előadója: Dr. Répássy Róbert.)

A közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló törvényjavaslat. (Varju László, Fogarasiné Deák Valéria, Dr. Balogh László, Dr. Molnár Csaba, Szabó György MSZP képviselők önálló indítványa. Záróvita és zárószavazás. A napirendi pont előadója: Varju László.)

A pártfinanszírozás átláthatóvá tételéről szóló törvényjavaslat. (Tóbiás József, Puch László MSZP képviselők önálló indítványa. Szavazás a módosító javaslatokról. A napirendi pont előadója: Puch László. A törvényjavaslat egyes szakaszainak elfogadásához a jelenlévő országgyűlési képviselők 2/3-ának igen szavazata szükséges.)

Az egészségbiztosítási pénztárakról és a kötelező egészségbiztosítás természetbeni ellátásai igénybevételének rendjéről szóló törvényjavaslat. (Záróvita és zárószavazás. A napirendi pont előadója: Horváth Ágnes egészségügyi miniszter.)

A Magyar Köztársaság 2008. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat. (Záróvita és zárószavazás. A napirendi pont előadója: Veres János pénzügyminiszter.)



Az Országgyűlés legközelebbi, 2008. évi tavaszi ülésszaka február 11-12-ei ülésével kezdődik.

http://www.gondola.hu/cikkek/56994
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: pénzügyminiszter, kormányváltással, határozathozatal, költségvetéséről, kompromisszumnak, esélyegyenlőségi, kifogásolnivalót, költségvetésében, javadalmazásának, átláthatóságához, adósságállománya, értékvesztésével, miniszterelnökön, reformszerződést, önkormányzatokat, zárószavazásának, átláthatóságáról, reformtervezetet, nyilvánosságáról, kezdeményezésről, igénybevételének, törvényjavaslat, megteremtésével, értékesítésének, államháztartási, költségvetésről, kórházszövetség, külügyminiszter, pontrendszerről, megszorításokat, adósságállomány, napszámosaiként, szakszervezetek, kezdeményezését, türelemjátékkal, anyakönyvvezető, kormány nevében, ebédet követő, költségvetésről alkotott, pillanatra kellett, pillanat ezzel, kormányváltással jött, államnak saját, magyar gazdaságba, állam működésének, egyik oldalon, másik oldalon, fejlesztési lehetőségek, olyan országreform, pénzügyi egyensúly, gazdasági növekedést, megszorítások szükségszerű, Bartha Szabó József, Szili Katalin, Gyurcsány Ferenc, Nézőpont Intézet, Nagy Testvér, Karsai József, Tóth Károly, Garai István Levente, Koscsó Lajos, Szirbik Imre, Lendvai Ildikónak, Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének, Ferge Zsuzsa, Krausz Tamás, Tamás Gáspár Miklós, Magyar Kórházszövetség, Egyetért-e Ön, Sólyom László, Nagy Boldizsár, Péterfalvi Attila, Eredetileg Balsai István, Állami Számvevőszéket, Kincstári Vagyoni Igazgatóság, Horizont Zrt, Magyar Szocialista Párt Budapest, Draskovics Tibor, MSZP Köztársaság, Veres János, Balsai István, Keller László, Áder János, Európai Unióról, Európai Közösséget, Lisszaboni Szerződés, Magyar Köztársaság Alkotmányáról, Magyar Köztársaság Kormánya, Lett Köztársaság Kormánya, Litván Köztársaság Kormánya, Észt Köztársaság Kormánya, Göncz Kinga, Magyar Honvédség, Szekeres Imre, Kákosy Csaba, Bajnai Gordon, Jauernik István, Domokos László, Takács Albert, Demeter Ervin, Répássy Róbert, Nyitrai Zsolt, Varju László, Fogarasiné Deák Valéria, Balogh László, Molnár Csaba, Szabó György MSZP, Tóbiás József, Puch László MSZP, Puch László, Horváth Ágnes, Magyar Köztársaság,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Ágai Ágnes – Csendélet  Png csokor  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Fekete-erdő desszert  Nem méltó hozzád  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam Annuska bar...  Boldog születésnapot a ma ünne...  képre írva  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Irgalom és ítélet  Németh László tollából  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Akarat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Tanuld meg ezt a versemet  Reménység és erő Krisztustól e...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Erdőn  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szép estét kedves látogatóimna...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  képre írva  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Kellemes délutánt kívánok  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  A jó emberek mindig szépek mar...  Alázat  Reménység és erő Krisztustól e...  Szívem tiéd  Png férfi  Kellemes délutánt kívánok  A jó emberek mindig szépek mar...  Png virág  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Kerüld el az evangélium örömén...  Akarat  Adakozás  s immár én is felragyogva, ért...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png lepke  Jónás Tamás – Végtelen b...  Ágai Ágnes – Csendélet  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kormány nevében, ebédet követő, költségvetésről alkotott, pillanatra kellett, pillanat ezzel, kormányváltással jött, államnak saját, magyar gazdaságba, állam működésének, egyik oldalon, másik oldalon, fejlesztési lehetőségek, olyan országreform, pénzügyi egyensúly, gazdasági növekedést, megszorítások szükségszerű, elmúlt évek, adósságtörlesztés költségvetése, adósságtörlesztés kamatterhe, államháztartás hiánya, meghirdetett szolidaritási, kormány ígért, egészségügy költségei, közép-európai átlagnál, nyugdíj emelése, kormányfő által, oktatásra fordított, liberálisok megszavazzák, általuk favorizált, verseny fontosabb, közkatonaként ingadozókat, törvény zárószavazásának, egykori talpas, parlament előtt, kórházak pénzügyi, intézmények adósságállománya, legtöbb adós, fővárosban található, legkisebb adósságállomány, súlyponti kórházak, összes tartozás, struktúra áprilisi, ágyszámok változtatása, kórházi szükségleteket, aktuális helyzetet, korábban kialakított, átalakítás után, szakorvosi hiányszakmák, hiány jelentős, eljövendő pénztárakat, kormánypártok által, törvényhez egyébként, kisebbségi tulajdonrész, törvényben ugyan, licitáláskor állampolgáronként, összeg csak, árverés első, további fordulókban, háziorvosi ellátásért, jelen kérdésben, államilag támogatott, jogállami intézményeket, népszavazást elrendelő, népszavazás kiírását, kormány megtámadhatja, karácsonyi szünetet, ellenzék kellő, urnákhoz szólítani, népszavazás lassítása, jövő nemzedékek, adatvédelmi biztosról, házelnök elmondta, uniós reformszerződést, kincstári vagyon, vizsgálatot terjessze, előző pénzügyminiszter, szóban forgó, kincstári ingatlant, bérlet tárgyát, tranzakciót végül, írországi cégtől, értékesítést megelőző, euró díjat, bérlő számára, ellenzéki képviselő, szomszédos kincstári, szocialista párt, számvevőszéki bizottság, minden párt, magáncég értékesítését, elnöklő Áder, részletes vitát, módosító javaslatokról, korábbi változata, melegek házasodását, regisztrált élettársi, házassággal majdnem, élettársi kapcsolatban, családi pótlék, vagyonjogi területen, bejegyzett élettársi, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3451
  • e Hét: 17681
  • e Hónap: 28792
  • e Év: 182288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.